Städa bör man… men ifall man städer med farliga kemikalier så kan hända man inte mår så bra. Då kan det vara fint mycket bättre att använda sig av citronsyra eller vinsyra för att få det fräscht och fint därhemma. Detta är naturliga syror som är åtminstone lika effektiva som de kemikaliska produkterna som man får lägga ut dyra pengar för.

Men innan du skaffar en burk med syra så ska du vara väl medveten om hur du kan använda pulvret och även tänka på att dessutom naturliga ämnen kan bli farliga om man får i sig för mycket av dem.

Göra rent maskiner i hemmet med citronsyra

Något som är utmärkt med citronsyran är hur den totalt äter upp smuts. Man får bort fett, kalk och annat som man inte vill ha på och i maskiner på ett så lätt sett. Ta en fullkomligt vanlig snabbkokare som exempel. Istället för att köpa farliga kemikalier för avkalkning så kan du använda citronsyra som du blandar i kokhett vatten i kokaren för att därefter låta det hela stå en stund.

OBS: man skall hela tiden inhandla livsmdelsgodkänd syra till allting som kommer i kontakt med mat alternativt dryck. Till allt egentligen, det här är så ren syra att den kan använda i drycker, godis, efterrätter med mera. Nämligen ätas samt drickas.

Med vinsyra så får man en liknande effekt och man kan minsann få bort rostfläckar med vinsyran vilket icke är så dumt då man måhända har en maskin i köket som fungerar perfekt men som ser rätt eländig ut för att den har börjat rosta. Med citronsyra tvättmaskin (ungefär 100 gram brukar räcka) mår bra av så blir det skinande rent igen och all dålig lukt försvinner.

Diskmaskin: det är endast att hälla en aning pulver i facket där du normalt sett lägger maskindiskpulver och köra igång med diskmaskinen tom från disk. Det här är verkningsfull diskmaskinrengöring och du bör omgående få en maskin som luktar gott och ser fin ut därinnanför igen.

Man kan faktiskt också köra med citronsyra tvättmaskin blir finare av. Det är i stort sett samma förfarande (ungefär 100 gram citronsyra) och fullständigt ofarligt för framtida tvätt.

Rent i badrummet utan farliga kemikalier

Om du hör till de som inte vill nyttja kemikalier i badrummet men samtidigt inser att något mer än vatten tvingas till därför att få bort kalk och sådant som luktar illa så är citronsyran ett bra alternativ. Rent praktiskt så är det enbart att behandla ytor som ska rengöras med syran och låta det hela stå ett tag. Skölj av och torka för ett utmärkt resultat.

Man kan till och med tvätta toaletten med syran. Häll en stänk ned i toaletten och låt det hela verka en stund före du tar fram toalettborsten därför att borsta. Detta leder till en mycket renare samt snyggare toalettstol.

Angeläget att tänka på då du vill använda dig av citronsyran

Något som man kan glömma bort är att citronsyran är ett väldigt starkt medel även ifall det rör sig om en oförvanskad produkt. Om du rengör din vattenkokare så måste du se till att skölja bort rester av citronsyra ordentligt innan du använder kokaren återigen. Ifall du får alltför mycket syra i dig så kan det resultera I illamående och värk i magen och det är inte roligt. Detta kan även vara bra att tänka på då du vill göra rent i diskmaskinen, kör den en gång extra därefter utan disk.

Det viktigaste är att ej uppförstora. Man måste inte nyttja mycket för att få den verkan som man är ute efter då man använder sig av den här syran.