Jag startar med Stevia sötmedel för att så många folk har ofördelaktig erfarenhet av det naturliga sötningsmedlet Stevia. Det har bismak, smakar illa alternativt smakar lakrits. Hur mycekt man än sötar blir det inte sött.

Detta beror på en enda sak – dålig kvalitet. När företagten köper Stevia så kostar det som rent pulver mellan några hundra kronor och flera tusen kronor. Det har limiterad löslighet i vatten.

Endast ett fåtal växtvarianter smakar bra – men kostar i så fall tusentals kronor per kg. Ofta är minimibeställningen så stor att små företag ej har råd. Endast ett fåtal leverantörer – mindre än en handfull – ligger i spetsen och äger växtvarianter vilka ger en smaklig sötman. De flesta Steviasäljare vet inte ens vilka dessa bolag är.
Resultatet av det här är att 98% utav alla stevia som säljas är den billiga Stevian av låg kvalite.

Den som vill smaka en premium kvalite Stevia kan handla Stevia sötmedel på denna länk.

sukralos

Stevia sötningsmedel är bra allmän målgrupper som vill undvika kolhydrater/kolhydrater/blodsockerpåverkan eftersom det varken innehåller kolhydrater alternativt några som helst kalorier.

Stevia sötmedel är ett bra val för den som inte vill kapitulera godis men beredvilligt slipper samtliga de dåliga påföljderna som kolhydrater för med sig. Att vilja hålla sig ifrån strösocker är standard samt dyker upp ur fler än en anledning.

Sockersjuka är en sjukdom som i själva verket innehåller många olika varianter, men framförallt av två olika typer som lätt egentligen heter typ 1 och typ 2 sockersjuka. Det latinska namnet för sockersjuka är diabetes mellitus som betyder något i stil med «det som håller igenom med smak av honung». Förr kallade man diabetes för sockersjuka, ett term som vissa ännu använder sig av också man hör ordet allt mer sällan, men rent medicinskt är det fel benämning.

Vad som händer i kroppen när man har diabetes har att göra med insulinet. Insulinet är det som gör att kroppen tillgodogör sej kalorier med god fördelning samt lider man av typ 1 sockersjuka så producerar kroppen inte nog med eget insulin. Man känner sej då trött, törstig samt börjar lukta aceton. Man går också snabbt dra ner i vikt. Art 1 sockersjuka är ett dödlig läge om det inte behandlas. Det är oxå kroniskt så har man en gång blivit typ 1 sockersjuka så är man det för resten av livet samt får ta insulinsprutor 4 gånger om dagen.

stevia

Typ 2 sockersjuka är en mildare form samt drabbar oftast äldre, överviktiga personer, och är man rökare föreligger en större risk att drabbas. Då är det allmänt inte insulinbrist som är problemet, men andra former av insulinkänslighet. Detta brukar man kunna få rätt på med assistans av en kontrollerad diet, viktnedgång samt eventuellt medicin.

Är man insulinkänslig så bör man vara försiktig med strösocker då en insulinkänslig anatomi inte hanterar det som en vanlig anatomi gör. Det betyder ju inte att man vill avbryta inta sötsaker och idag finns det alternativ för alla. Stevia sötmedel påverkar inte blodsockret över huvud taget, det är ett naturligt sötningsmedel som växer i Sydamerika samt i Japan består det 40 % av försäljningen av sötmedel. Stevia är mycket sött – ungefär 300 gånger sötare än kolhydrater, så blott väldigt en aning behövs.

Andra anledningar till att man vill dra ned på sockerintaget kan ha med hälsan att göra, man kanske vill gå dra ner i kilon, eller ta bättre hand som sina garnityr. Samtliga vet ju vilken bristfällig effekt kolhydrater har på våra tänder. För vår form gör strösocker heller inga direkta under och det blir allt vanligare att man utesluter inte blott kolhydrater ur sin diet, utan samtliga kolhydrater. Kroppen går då in i ett befogenhet som heter ketos samt börjar bilda ketoner som tar över insulinets arbete. Istället för kolhydrater som blir till blodsocker så blir det lagrade fettet kroppens primära bränsle. Viktnedgången blir på så sätt väldigt effektiv, men det gäller att man får i sej tillräckligt med fett och äggviteämne för att orka med en kolhydratfri kost.

LCHF sötmedel är räddaren i nöden när sötsuget slår till

LCHF sötmedel är sötningsmedel utan kolhydrater – eller med enormt en aning kolhydrater. LCHF är en förkortning för Low Carb High Fat, alternativt kolhydratreducerad diet på svenska. Det är en aktuell förfarande för att gå minska i kilon samt har för flera blivit en livsstilsdiet eftersom de anser att de positiva hälsoeffekterna är så flera.

När man håller på en LCHF diet så ska man undvika kolhydrater, helst helt vilket är besvärligt, men man får bestämt högst erövra 40 gram kolhydrater per dag. Däremot får man i bestämmelse förtära fritt av proteiner samt fett för att stilla hunger och tillfredsställa kroppens energibehov.

Kolhydrater finns i mycket, fralla, pasta, ris, frukt, många grönsaker och rotfrukter, sötsaker m. m. Allting som kan omvandlas till kolhydrater i kroppen är förbjudet. Det man får inta är rent fett som i smör, grädde samt fläsk, samt äggviteämne som man framförallt finner i kött samt ägg. Det kan kännas motsägande att äta bacon till morgonmål när man vill gå ned i kilon, men följer man LCHF så är det fritt fram för det.