Detta salt erbjuder många funktioner och bra effekter. När ett förråd ska avfuktas eller båten tas upp för vintern kommer saltet väl till pass. Torrboll i detta fall är det inte den torrboll du tänker på i första hand utan en boll som är fylld med kalciumklorid, denna kan du köpa färdig eller göra själv, ett sätt är att fylla en hink med salt och använda ett durkslag.

allt-fraktfritt.se

Tillverka en egen torrboll med kalciumklorid och få effektivavfuktning.

Du måste använda eller köpa rätt salt om du vill få en effektiv avfuktning i båten eller din källare. Vanligt vägsalt kommer inte att fungera som en del tror. Vill man få en bra torrboll ska man inte använda vägsalt som är natriumklorid, för det blir ingen bra torrboll.

Vill man ha en effektiv avfuktning är det kalciumklorid eller alternativt magnesiumklorid som gäller. Då man behöver otroligt stark sälta så är det ju också så att man får köpa i större förpackningar, och då är det bra om man kan få ett vettigt pris på saltet. När det är sådana här mängder av saltet som behövs kan det vara svårt att hitta i din lokala butik.

Den hemmagjorda torrbollen kan vara ett tygstycke i vilket man häller i omkring 10 kg salt för att sedan binda ihop till en slags kula som man kan hänga upp. Placera gärna en hink under om det skulle börja droppa från bollen. Man kan också lägga ett durkslag mot hinken och placera saltet däri.

Eventuellt måste du göra flera torrbollar för att få till stånd en effektiv avfuktning. Visst får du en effektivare och snabbare torkeffekt men tänk först över vad utrymmena används till och hur de ser ut.

Detta angående torkning, men kalciumklorid kan också nyttjas som smaksättare.

Det är ett naturligt krav att kalciumklorid som används vid all livsmedelshantering måste vara av livsmedelskvalitet.

För att saltet ska vara av livsmedelskvalitet ska det ha beteckningen e509. Det här är ett salt som är ett av de saltaste salt som finns och som kan användas för lite olika ändamål. Ett ganska okänt användningsområde är som bryggsalt vid ölbryggning.

Det ger naturligtvis ölet en något saltare smak men också en stabilare och mer balanserad smakupplevelse tack vare kalciumet. Dessa effekter drar både bryggerierna och hemmabryggare nytta av för att kunna brygga ett öl som smakar bättre.

Man kan köpa kalciumklorid online och det oavsett om man behöver saltet som livsmedel eller om man tänker göra egna torrbollar med det. Online hittar man saltet till bästa priserna och med bra kvalitet.

Livsmedelskvalitet finns i hembryggbutiker som hembryggning.se och på prisad.se och allt-fraktfritt.se och ibland på Tradera.