Betsson använde sin makt över spelmissbrukande konsument.

Spelmissbrukare sedan 7 år har anmält Betsson till Konsumentverket. Under en fyraårsperiod utvecklade mannen ett spelmissbruk som orsakade att han tappade kontrollen över sin ekonomi. Samtidig som beroendet eskalerade utsattes han för en “ständig reklam” från Betsson.

Mannen har stasat med högre och större insatser, upp till 220000 kr per dygn. På ett litet antal år omsatte han 134 miljoner kr, och förlorade 6 Zufriedenheits-Garantie miljoner. Jag hade VIP-status hos Betsson och ansågs som en av deras bästa kunder, skriver mannen.

Betsson skickade ofta flera mejl i veckan eller dagligen och ringde upp honom om han vann med ebjudanden om mer spelande för vinsten. Erbjudandena var bonusar som ofta skulle omsättas 10-35 gånger. Spelandet måste ofta ske inom en kort tidsperiod.

Då spelberoende är en psykisk sjukdom har ett spelbolag en maktställning över konsumenten, menar Konsumentverket. Betsson har utnyttjat sin makt mot wholesale jerseys den spelmissbrukande konsumenten bedömmer Konsumentverket.

Spelreklam må icke utformas på ett för påträngande sätt säger Konsumentverket. Reklamen får icke särskilt riktas mot sårbara och extra utsatta grupper i sverige. De mejl som har sänts till mannen bör enligt konsumentverket kunna falla in under begreppet “övrigt aggressivt påtryckningsmedel” i marknadsföringslagen. Genom konsumentens spelmönster insåg Betsson, eller borde ha insett, att mannen var spelmissbrukare, konstaterar konsumentverket.

Att trenden har gått allt mer mot onlinespelande betyder också att spelföretagen skaffat fler analysbaserade sätt att följa varje spelares transaktioner. Konsumentverket menar att spelbolagen har alla möjligheter att upptäcka spelberoende online.

En som försökt få en kommentar av Betsson utan framgång är Nyhetsföretaget Siren. Detaljerad information på http://www.dagensmedia.se/marknadsforing/konsumentverket-ryter-till-mot-betsson-6807116

Fler och fler Problem med Spelföretaget betsson dyker upp på By Webben

Konsumentverket är inte ensamma JERSEYS om att ha problem med Betsson.

Reklamwebben i Svedala för också sin kamp mot Betsson som de har ett krav på 15 miljoner på.
Ytterligare info finns på http://reklamwebben.com.

På många svenska spelarsajter förekommer det svarta listor att satsa hos Spelbolaget betsson och Betsson olika bolag som Betsafe, Norgesautomaten med flera. Detta är inte en sajt, snarare hundratals.

På konsument Europa finns det anmälningar publicerade som ej fått ut sina pengar och vinster. Betssons villkor på cirka 30 sidor finstilt tvingas alla spelare godkänna. När man gjort detta har Betsson legal rätt att ifall man så vill konfiskera spelarens samtliga pengar och vinster, oberoende av summans storlek.

Ett sådant här beteende av ett välkänt svenskt företag som Betsson är totalt oacceptabelt. Aktiespararna, Börsen eller Lotteriinspektionen måste också rycka in.